Ezt se hagyd ki!
Főoldal / Tészta ételek / Császármorzsa Marcsi konyhájából

Császármorzsa Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Császármorzsa Marcsi konyhájából

Császármorzsa Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 30 dkg búzadara
  • 3 ek. liszt
  • 3 tojás
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • mazsola
  • zsír vagy vaj a sütéshez
  • csipet só

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A cukor felét a langyos tejbe keverjük. Hozzáadunk egy csipet sót, majd beleáztatjuk a mazsolát és a búzadarát.

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját elkeverjük a maradék cukorral, a reszelt citromhéjjal és a liszttel. A fehérjékből pedig kemény habot verünk.

Amikor a dara megduzzadt (felszívta a tejet),hozzákeverjük a tojássárgás keveréket és beleforgatjuk a fehérjehabot.

Egy tágas serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, majd bele öntjük a massza harmadát, és folyamatosan kevergetve addig sütjük, míg kisebb darabokra szétesik, és arany színt kap.

A maradék tésztamasszát is így sütjük meg, a zsiradékot minden adag előtt pótolva.

A császármorzsát forrón, porcukorral meghintve, Ízlés szerinti lekvárral kínáljuk.

Császármorzsa Marcsi konyhájából 4.75/5 (4 értékelés)

Marcsi (651 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére