Tejfölös körtetorta
Hozzávalók:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport egy tálba tesszük és elvegyítjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
A krémhez összekeverjük a tejfölt, a kakaót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Beáztatjuk a zselatin lapokat, és amikor megpuhultak kb. fél dl forró vízben feloldjuk őket és lassan belecsorgatjuk a tejfölös keverékbe. Hozzáadunk kb. 50 ml befőtt levet is és elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a tejfölös keverék kezd megdermedni, belekeverjük a habot.
A körtéket vékonyan felszeleteljük. A tortát meglocsoljuk a befőtt levével (lehet locsolni a likőrrel is helyette), rátesszük a körte szeleteket és arra simítjuk a krémet.
Minimum 4 órára (ha lehet még tovább) hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.