Főoldal / Torták / Tejfölös körtetorta

Tejfölös körtetorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös körtetorta

Tejfölös körtetorta

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 1 ek kakaó
  • 1 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 0,5 liter tejföl
  • 7 dkg porcukor
  • 1 rúd vanília (vagy vaníliás cukor)
  • 3 ek. kakaó
  • 6 lap zselatin
  • 1 db Vilmos körte befőtt 
  • 2 dl tejszín
  • 20 ml körtepálinka (kihagytam)

A díszítéshez:

  • 3 dl tejszín
  • 1 ek cukor
  • csokiforgács
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport egy tálba tesszük és elvegyítjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd óvatosan belekeverjük a lisztes keveréket és sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréssel) 25-30 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

A krémhez összekeverjük a tejfölt, a kakaót, a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Beáztatjuk a zselatin lapokat, és amikor megpuhultak kb. fél dl forró vízben feloldjuk őket és lassan belecsorgatjuk a tejfölös keverékbe. Hozzáadunk kb. 50 ml befőtt levet is és elkeverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a tejfölös keverék kezd megdermedni, belekeverjük a habot.

A körtéket vékonyan felszeleteljük. A tortát meglocsoljuk a befőtt levével (lehet locsolni a likőrrel is helyette), rátesszük a körte szeleteket és arra simítjuk a krémet.
Minimum 4 órára (ha lehet még tovább) hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

Tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére