Főoldal / Egytálételek / Csirkemájjal töltött padlizsán burgonya és répa ágyon

Csirkemájjal töltött padlizsán burgonya és répa ágyon

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemájjal töltött padlizsán burgonya és répa ágyon

Csirkemájjal töltött padlizsán burgonya és répa ágyon

Hozzávalók:

  • 2 darab közepes padlizsán
  • 30 deka csirkemáj
  • 5 deka főzött rizs
  • 1 kis kanál őrölt piros paprika
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • fél deci olaj
  • 2 deci tejföl
  • 10 deka reszelt sajt
  • 1 kiló burgonya
  • 1 közepes sárgarépa
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, majd szárazra töröljük. Ketté vágjuk a közepét kiszedjük és apró kockákra vágjuk.

Az olajat felhevítjük, beletesszük a kis kockákra vágott vöröshagymát az összezúzott fokhagymát és üvegesre sütjük. Hozzáadjuk a pirospaprikát, és az apróra összevágott csirkemájat, és a kis kockákra felvágott padlizsánt. ízesítjük ízlés szerint, és gyütt főzzük puhára.

Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a már előre megfőzött rizst.

A burgonyát és a sárgarépát megpucoljuk, kis karikákra szeleteljük és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, és olajjal kikent sütőedénybe rakjuk.

A padlizsánok belsejét kicsit megsózzuk, majd megtöltjük a töltelékkel, és elhelyezzük a burgonyás-sárgarépás ágy tetején. A tetejére tejfölt kanalazunk, és megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokra előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére