Főoldal / Vegetáriánus / Sajtfondü (fondue)

Sajtfondü (fondue)

Sajtfondü (fondue)

Sajtfondue 2

Hozzávalók:

  • 15-20 dkg reszelt füstölt-sajt
  • 15-20 dkg trappista sajt
  • 2 tojás
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj (nem margarin!)
  • só,bors
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A sajtokat lereszeljük,és hagyjuk hogy szoba-hőmérsékletűre melegedjen.

A bort a zúzott fokhagymával felforraljuk,majd levesszük a gázról, hogy lehűljön.

Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd a gázról lehúzva hozzákeverjük a szoba-hőmérsékletű reszelt sajtokat,az enyhén felvert két tojást,(vigyázzunk, hogy a tojás ne csapódjon ki) elkeverjük,majd egy szűrőn átszűrve hozzáadjuk a bort.

(a fokhagyma ne kerüljön bele,az íze már belefőtt a borba)

Sózzuk,borsozzuk,majd folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön összefőzzük.

Tálalhatjuk fondue tálban, így meleg marad,míg esszük.

Mártogathatunk bele kifli karikákat, vajon pirított bagettet, vagy akár párolt zöldségeket is.

Tipp / megjegyzés:
A sajtfondü nagyon jó, különösen hideg téli estéken. A fondue ízét a különféle sajtok adják, melynek használatával szinte végtelen a variációs lehetőség. Készíthetik borral illetve cseresznyepálinkával is. (nálunk a borral készített verzió vált be)
A sajtfondü mellé italként könnyű fehérbort, vagy meleg teát szokás kínálni.
A fondüzés összekovácsolja az embereket, egy baráti vagy családi összejövetelen jó kis beszélgetős esték kerekedhetnek az asztalnál miközben mindenki falatozik.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére