Főoldal / Befőzés / Gyömbérszörp

Gyömbérszörp

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Gyömbérszörp

Gyömbérszörp

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyömbér ( kb. 1-2 darab )
  • 1 narancshéja
  • 1 narancs leve
  • 2 citrom
  • 2 kg kristálycukor
  • 1 cs, vaníliás cukor
  • 3 tk. citromsav
  • 2 liter víz
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Meghámozzuk és felszeleteljük a gyömbért, felkarikázzuk a citromokat.

Egy lábosban 20 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vizet, a gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15 percig együtt főzzük.

Levesszük a tűzről és mehet bele a narancs leve és a héja, valamint a citromsav. Állni hagyjuk 4 órát majd újból felforraljuk.

Ha elkészült, leszűrjük, és üvegekbe töltjük,lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp / megjegyzés:
Ne dobjuk ki a gyömbért hanem aszaljuk meg a sütőben, és használjuk teához, ízesítőnek. Náthás időszakban jó ha van ilyen immunerősítő főzetünk.

Üvegekbe volt nekem is, de még főzők körte szörpöt is így át öntöttem flakonokba, mert üvegem kevés van.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére