Főoldal / Befőzés / Gyömbérszörp

Gyömbérszörp

Gyömbérszörp

Gyömbérszörp

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyömbér ( kb. 1-2 darab )
  • 1 narancshéja
  • 1 narancs leve
  • 2 citrom
  • 2 kg kristálycukor
  • 1 cs, vaníliás cukor
  • 3 tk. citromsav
  • 2 liter víz
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: több mint 12 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Meghámozzuk és felszeleteljük a gyömbért, felkarikázzuk a citromokat.

Egy lábosban 20 dkg cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk a vizet, a gyömbért, a citrom karikákat és a maradék cukrot. 15 percig együtt főzzük.

Levesszük a tűzről és mehet bele a narancs leve és a héja, valamint a citromsav. Állni hagyjuk 4 órát majd újból felforraljuk.

Ha elkészült, leszűrjük, és üvegekbe töltjük,lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Tipp / megjegyzés:
Ne dobjuk ki a gyömbért hanem aszaljuk meg a sütőben, és használjuk teához, ízesítőnek. Náthás időszakban jó ha van ilyen immunerősítő főzetünk.

Üvegekbe volt nekem is, de még főzők körte szörpöt is így át öntöttem flakonokba, mert üvegem kevés van.

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére