Főoldal / Torták / Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Csokoládékrémes tejszínes epertorta

Hozzávalók:

24-26cm-es tortaformához

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 ek. víz
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 2 dkg holland kakaópor
  • csipet só

Az étcsokoládés krémhez:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A fehércsokoládés krémhez:

  • 15 dkg fehércsokoládé
  • 12,5 dkg mascarpone
  • 200 ml tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 cs. habfixáló

A rétegezéshez:

  • 10-15 dkg eper

A díszítéshez:

  • 200 ml tejszín
  • friss eper
  • csokoládé forgács
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:8 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk.

A sárgáját a langyos víz felével összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport a maradék vízben feloldjuk és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, majd egynemű masszává keverjük. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
26 cm-es (vagy két kisebb) sütőpapírral bélelt formába simítjuk és légkeveréssel 160-180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Amíg a tortalap hűl, elkészítjük a krémet.

Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A langyosra hűlt csokoládét kikeverjük a mascarponeval.
A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval felverjük, majd a habot a mascarpones csokoládékrémbe forgatjuk.

A tortalapot kettévágjuk, majd az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaforma aljába és rásimítjuk az étcsokoládés krémet.
Megszórjuk a kockákra vágott eperrel, majd hűtőbe tesszük amíg elkészítjük a fehér krémet.

A fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk majd miután langyosra hűlt belekeverjük a mascarponet. Végül beleforgatjuk a porcukorral és a habfixálóval felvert tejszínhabot. Az étcsokoládés-epres krém tetejére simítjuk, majd befedjük a felső tortalappal és

2-3 órára vagy egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, lekapcsoljuk róla a tortaformát, megkenjük a tetejét habbá vert tejszínnel, és tejszínhab rózsákkal, csokiforgáccsal és eperszemekkel díszítjük.

Értékeld a receptet

Marcsi (545 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére