Főoldal / Levesek / Nagyi gyümölcslevese

Nagyi gyümölcslevese

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Nagyi gyümölcslevese

Nagyi gyümölcslevese

Hozzávalók:

  • 2 kg gyümölcs
  • (cseresznye, meggy, alma, áfonya, szeder, őszibarack ízlés szerint)
  • 1-1,5 liter víz (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a levest)
  • cukor ízlés szerint
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 1 kisebb rúd fahéj
  • 4-5 db szegfűszeg
  • csipet őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A gyümölcsöket puhulási sorrendben feltesszük főni a cukorral, a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi ellepi. Először az almát, majd cseresznye, megy, őszibarack és végül a bogyós gyümölcsök kerülnek bele.

Amikor már minden gyümölcs megpuhult, hozzáadjuk a kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, és a reszelt citromhéjat.

Pár perc alatt besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Hűtőben hűtjük hidegre és úgy fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Nagyi gyümölcslevese 5.00/5 (1 értékelés)

Marcsi (545 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére