Főoldal / Levesek / Fehérboros retekleves

Fehérboros retekleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros retekleves

Fehérboros retekleves

Hozzávalók:

  • 1 csokor óriási hónapos retek levelestül
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom
  • 1 db chili paprika
  • 1 szál angol zeller
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 szál zellerlevél
  • 5 szál kakukkfű
  • 1 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • olíva olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l víz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hagymákat felkarikázom, a zöldjét félreteszem, a fokhagymát felaprítom. A retket vastagabb karikákra, a krumplit kockákra vágom. Az angol zellert, a petrezselymet, a zellert darabolom, a leveleket félreteszem. A paradicsomot nyolcadolom. A retek leveleket is feldarabolom.

Egy fazékban olajon megdinsztelem a hagymákat, majd a zöldségeket. Fűszerezem, majd felöntöm vízzel. Belerakom a kakukkfüvet, és belevágom a chilit. 35 percig főzöm. Majd hozzáadom a paradicsomot és a retek levelét, és a hagyma zöldjét.10 perc elteltével beleöntöm a bort, és rászórom a petrezselyem és zeller leveleket. Elzárom a tűzhelyet, de az edényt még rajta hagyom a meleg lapon, hogy készre főjön.

Tálaláskor merek a levesből, és teszek rá egy zellerlevelet.

Tipp / megjegyzés:
Ezúttal tényleg reteklevest főztem, ha már a múltkor mexikói zöldségleves lett belőle. A leveshez a piacon óriási retkeket vettem. Nagyok voltak, de még nem pudvásak. Tudtad, hogy a retek levele is ehető? Sokan mégis a zöldségesnél hagyják.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére