Főoldal / Levesek / Fehérboros fokhagymakrémleves

Fehérboros fokhagymakrémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros fokhagymakrémleves

Fehérboros fokhagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek. vaj
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl tej
  • 2 dl tésztafőzőlé (ha nincs akkor jó a víz)
  • 1 db húsleves kocka 
  • petrezselyem
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • trappista sajt
  • 2 szelet toast kenyér
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. Egy edényben vajon megpirítjuk  a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, feleresztjük a tészta főzőlevével,beletesszük a leveskockát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ízlés szerint fűszerezzük.

Ha megfőtt, botmixerrel összekeverjük, öntünk bele tejet. Állandó keverés mellet felforraljuk, öntünk bele bort. A levest egy tányérba merjük, reszelünk rá sajtot, szórunk rá aprított petrezselymet, és petrezselyem levéllel díszítjük. A pirított toasttal kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Tegnap tésztát főztem, a levét sajnáltam kiönteni, ezt használtam fel a mai leveshez.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére