Főoldal / Levesek / Csicsókakrémleves

Csicsókakrémleves

Csicsókakrémleves

Csicsokakrémleves

Hozzávalók:

  • 50 deka csicsóka
  • 1 közepes sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 kis zeller gumó
  • 1 kisebb burgonya
  • 2 deci főzőtejszín
  • 1 leves kocka 
  • fél deci olíva olaj
  • csipet őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 kisebb vöröshagyma
Elkészítési idő: 25 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csicsókát megmosom és a héját lepucolom,a többi zöldséget is a megpucolom és apró kockákra vágom.

A vörös és fokhagymát apróra összevágom.

Az olajat felteszem a tűzre. Az apróra szelt hagymákat kicsit megpárolom az olajban, majd hozzáadom a darabolt zöldségeket, és felöntöm kb 1 liter vízzel. Kicsit sózom, beleteszem a leveskockát és puhára főzöm.
Amikor minden megpuhult az egészet pürésítem botmixerrel,(ilyenkor még lehet hozzáadni egy kevés vizet ha túl sűrű lenne) és a főző tejszínnel behabarom.

Ilyenkor kóstolás után, még sóval borssal lehet ízesíteni.

Pirított rozskenyér kockával és sonkaszeletekkel tálaltam, de ez elhagyható.

Tipp / megjegyzés:

A csicsóka egy gumós növény, felszíne barázdált, így nehezen tisztítható.Húsa fehér színű.Íze hasonlít a burgonyáéhoz, csak sokkal édesebb, és nem utolsó szempont, hogy egy könnyen emészthető, kalóriaszegény zöldség. Fogyaszthatjuk nyersen, salátákban, párolhatjuk, készíthetünk belőle, pürét, leveseket, főzeléket, de akár meg is süthetjük.

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére