Főoldal / Sertés ételek / Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

Mustáros rántott sertésborda majonézes krumplival

Hozzávalók:

  • 8 szelet karaj csont nélkül
  • 1 db chili paprika
  • 2-3 evőkanál mustár
  • só ízlés szerint
  • csipet őrölt bors

A panírozáshoz:

  • 15 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 3 dl majonéz
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • porcukor
  • citromlé
  • őrölt fehér bors
  • 1 cs. újhagyma
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk és kockákra vagy karikákra vágjuk, hagyjuk hűlni.

A hagymát vékonyan felkarikázzuk.

A majonézt elkeverjük a tejföllel és a mustárral. Ízlés szerint ízesítjük sóval, porcukorral, citromlével, fehér borssal. Beleforgatjuk a kihűlt burgonyát és a hagymát majd a hűtőbe tesszük egy órára.

A chili paprikát apróra vágjuk, elkeverjük a mustárral. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket vékonyan megkenjük a chilis mustárral és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is megtehetjük, úgy a hús még finomabb lesz.

A húst a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő, forró olajban, közepes lángon kisütjük.

A húst a majonézes burgonyával tálaljuk.

Csirke, vagy pulykamellből is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet

Kautz József (366 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére