Főoldal / Egytálételek / Baconos sajtos burgonya

Baconos sajtos burgonya

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconos sajtos burgonya

Baconos sajtos burgonya

Hozzávalók:

  • 30 dkg kockázott bacon
  • 70 dkg burgonya
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 tk. tárkony
  • 4 ek. tejföl
  • 1 tk. vaj
  • olaj, zsír
  • bors
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, majd sós vízben héjába megfőzzük. Ha picit meghűlt, megpucoljuk, majd karikára vágjuk.

A bacont kevés zsiradékon (olaj vagy zsír) megpirítjuk.

Egy hőállótálat a zsírral kikenünk, és a burgonya felével kirakjuk. Megszórjuk a pirított bacon felével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Befedjük a maradék burgonyával.

A reszelt sajt felét, a vajjal, a tejföllel, és a tárkonnyal összekeverjük. Meglocsoljuk vele a tepsiben lévő burgonyát, majd megszórjuk a maradék baconnel és sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Melegen tálaljuk. Ízlés szerint még meglocsolható tejföllel.

Tipp / megjegyzés:
A bacon zsírjától kellemesen füstölt ízű lesz a burgonyánk. Tárkony helyett petrezselyemmel is elkészíthetjük.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére