Fehér csokoládés sajttorta málnaöntettel
Hozzávalók:Hozzávalók 20 cm-es tortaformához:
Málnaöntet hozzávalói:
|
|
Elkészítés:
Daráljuk finomra a kekszet, majd forrósítsuk fel a vajat, és öntsük hozzá. Ezután kanállal keverjük alaposan össze, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük bele. Tenyerünkkel lapogassuk el a formában a kekszes masszát, majd tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (ez lesz a torta alap)
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hagyjuk visszahűlni.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és a reszelt citromhéjjal. Ezután keverjük hozzá a felolvasztott, és kihűlt csokoládét.
A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés-csokis masszához.
Vegyük ki a hűtőből a tortaformát, majd a megdermedt kekszes alapról, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt. Ezután tegyük vissza a formába, majd kanalazzuk rá a habos-krémet. Tetejét egyenletesen simítsuk el, majd tegyük be a hűtőbe, legalább egy órára, hogy teljesen megdermedjen.
Közben elkészítjük a málnaöntetet.
A málnát a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, és őrölt fahéjjal tegyük fel főni. Főzzük 3-4 percig, és közben óvatosan keverjük meg.
A keményítőt keverjük simára a 1 ek. vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a málnához. Főzzük pár pillanatig, hogy egy kicsit besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt, kanalazzuk a málnaöntetet a sajttorta tetejére, majd ízlés szerint szeleteljük fel.