Főoldal / Vegetáriánus / Fetás padlizsánragu

Fetás padlizsánragu

Fetás padlizsánragu

Fetás padlizsánragu

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 2-3 közepes paradicsom
  • 10 szem fekete olívabogyó
  • 1 cikk fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • oregano
  • olívaolaj
  • feta sajt
  • só, bors
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A padlizsánt meghámozzuk és kockára vágjuk.  (én nem sóztam be, mert szorított az idő, de aki akarja nyugodtan megteheti) Serpenyőben az olívaolajjal elkezdjük párolni. Félidőnél hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felkarikázott olívabogyót, a zúzott fokhagymát és a bazsalikom kivételével a fűszereket.

Amikor megpuhult a padlizsán, beletépkedjük a bazsalikom leveleket is. A végén feta sajttal szórjuk meg.
Fogyaszthatjuk fokhagymás pirítóssal, de sült húsok mellé is kiváló köret.

lelekkonyha.blogspot.hu

Lélekkonyha (187 Recept)

Mindig is szerettem jókat enni, azonban a főzés iránti érdeklődésem akkor teljesedett ki, amikor összeköltöztem életem párjával és egyszer csak ott találtam magam a saját konyhámban. Képes voltam órákig a netet és a szakácskönyveket bújni, hogy újabb és újabb ételeket varázsoljak az asztalra. Úgy néz ki ez jól sikerült, mert az összes barátunk már csak ebédre vagy vacsorára volt hajlandó átjönni hozzánk :). Később ez a mánia odáig fajult, hogy egy-egy külföldi nyaralás már elképzelhetetlen volt a helyi piac vagy éttermek felkeresése nélkül. A sütemények azért kapnak kiemelt szerepet a blogban, mert a drága férjem minden reggel édességet reggelizik, ezért itt majd csak kakaórockernek becézem. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt még egy motivációs tényező jelent meg az életemben, hiszen kislányom megszületésével újabb kritikus érkezett a családi asztalhoz... Ha ez az oldal csak annyit ér el, hogy bármelyik olvasó elkészíti az egyik receptem és ezzel örömet szerez vele akár magának, akár másoknak, már megérte...


Szólj hozzá!

A lap tetejére