Főoldal / Levesek / Csirkemájgaluska leves

Csirkemájgaluska leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csirkemájgaluska leves

Csirkemájgaluska leves

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 2 db dundi sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • egy kicsi zeller (15 dkg)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg karalábé
  • 1,5 liter húsleves alaplé (kockából is lehet)+ ízlés szerint só
  • olaj
  • petrezselyem a szóráshoz

A galuskához:

  • 20 dkg csibemáj
  • 1 db tojás
  • bors
  • 1,5 ek zsemlemorzsa
  • kevés liszt
  • 1/2 kisebb
  • petrezselyem
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, a reszelt hagymát, az apróra vágott petrezselymet a zsemlemorzsát és annyi lisztet, hogy nokedli keménységű masszát kapjunk. Elkeverjük és félretesszük.

A zöldségeket 1-1 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk közben a zöldségeket is hozzáadjuk, és együtt pároljuk. Majd felöntjük a húslevessel és felforraljuk. A zöldségeket puhára főzzük.

A forrásban (nem lobogó) lévő levesbe beleszaggatjuk a májgaluskát és készre főzzük. Petrezselyemmel megszórjuk és tálalunk.

Tipp / megjegyzés:
Csibeaprólékkal vagy csibenyakkal is elkészíthető, de akkor a zöldségekkel együtt meg kell párolni egy kicsit a húst is, puhára főzni és utána beleszaggatni a galuskát. Ízlés szerint borsót, kelbimbót, burgonyát és más zöldségeket is tehetünk bele vegyesen.

A házi májgaluskánál nincs jobb, nem fogsz többet boltit venni ha ezt kipróbálod.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére