Főoldal / Vegetáriánus / Vegán grilltál

Vegán grilltál

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vegán grilltál

Vegán grilltál

Hozzávalók:

  • annyi tetszés szerinti zöldség, amennyi az edénybe belefér (pl: édeskrumpli, hagyma, gomba, paradicsom, cukkini)
  • kevés olívaolaj
  • köles (ha rizs van kéznél, az is tökéletes)
  • gyros fűszer (a boltban kapható is tökéletesen jó)
  • fokhagyma
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy akkora tálatveszünk elő, amiről tudjuk, hogy elég nagy lesz.Az aljára olívaolajat kenünk, és szórunk rá kevés durvaszemű sót.

A zöldségeket megpucoljuk, felszeleteljük, majd rétegenként lerakjuk úgy, hogy valahová középréteg-tájra beleszórunk 3 cikk zúzott fokhagymát, és minden második réteget megszórunk kölessel. (természetesen rizs is jó erre a célra, barnarizs vagy árpagyöngy esetén viszont elő kell főzni).
Ettől egyrészt tökéletes egytálétellé válik, másrészt semmi fölösleges folyadék nem keletkezik, hiszen a köles felszívja azt.

Minden réteg közé szórunk egy kevés gyros fűszert is.
( Én annyival cifráztam meg, hogy tegnap este a cukkiniszeleteket egy bordázott aljú serpenyőben meggrilleztem, de persze ez akár el is maradhat)

A tetejére a lédús paradicsomszeleteket tesszük, hogy ne száradjon ki idejekorán, és meglocsoljuk olívaolajjal is.

Kb. 40 percig sütjük 200 fokon.

Beküldő: Márti
hogymegtudjuknezni.blogspot.hu

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére