Bence tortája
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A krémhez a tejszínbe tördeljük a csokoládét és felmelegítjük, hogy a csoki elolvadjon benne. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
A piskótához a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, belemérjük a vizet, kikeverjük, majd beleszitáljuk a liszt-keményítő-sütőpor-szódabikarbóna keveréket. Alaposan összekeverjük. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, és közepes hőmérsékleten tűpróbáig sütjük. (170-180fokon)
Másnap kivesszük a hűtőből a csokis habtejszínt és habverővel kihabosítjuk. A három lapba elvágott piskótát megtöltjük vele, az oldalát és a tetejét is szépen bekenjük krémmel.
Tetszés szerinti finomságokkal díszítjük.
Én másfél szeresét vettem a mennyiségeknek, mert emeletes tortát készítettem