Főoldal / Levesek / Húsgombócos salátaleves

Húsgombócos salátaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Húsgombócos salátaleves

Húsgombócos salátaleves

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej saláta
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg darált hús (sertés comb)
  • 1 db tojás
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • 1 db húsleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 dl tejföl
  • 1 tk liszt
  • 2-3 ek olaj
  • víz
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A salátát szedjük leveleire, majd alaposan mossuk meg. Ezután ízlés szerint tépkedjük a leveleket kisebb darabokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, és vágjuk fel apróra.

A darált húst tegyük egy tálba, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, szerecsendióval, majd adjuk hozzá az egész tojást, és a zsemlemorzsát. Ezután jó alaposan gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi nagyságú gombócokat.

Egy edénybe kezdjük el felhevíteni az olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kisebb darabokra csipkedett salátaleveleket is. Alaposan keverjük össze, és addig pároljuk, még a saláta kicsit összeesik.
Ekkor öntsük fel vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, tegyük bele a húsleveskockát, és az előzőleg elkészített húsgombócokat.

Hagyjuk hogy felforrjon, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, majd egy kevés levessel. Ezután állandó keverés mellett, csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Óvatosan keverjük össze, majd forraljuk ki, és pár percig még szép lassan főzzük tovább.

Tipp / megjegyzés:
Tálaláskor ízlés szerint kínálhatunk hozzá sajttal megszórt, pirított kiflit.

Értékeld a receptet

Gizi (304 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére