Főoldal / Szárnyas Ételek / Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával

Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával

Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával

Hozzávalók:

  • 2 db egész csirkecomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 100 ml vörösbor
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

A karamellizált birsalmához:

  • 1 ek. vaj
  • 1 db birsalma felkockázva
  • 1 ek. kristálycukor
  • 2 ek. vörösbor
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkecombot megmossuk és szárazra töröljük. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. A pirult szalonnát kiszedjük egy tálba, és a zsírjában hirtelen lesütjük a combokat. Azokat is kiszedjük a tálba.

A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk a pörcöket. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük vörösborral, majd összefőzzük.

Hozzáadjuk az elősütött combokat, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fedő alatt lassan készre sütjük a combokat. Közben fel-felöntjük a vörösborral.

A birsalmát megmossuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk.

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd hagyjuk karamellizálódni. Hozzáadjuk a felkockázott birsalmákat, majd mikor már kezd a karamell ragadni a birsalmára, adunk hozzá egy kis vörösbort. Innentől pár pillanat alatt elkészül.
A birsalmának ropogósnak kell lenni nem pedig puhának!
Tésztával tálaltam de burgonyapürével vagy rizzsel is nagyon finom.

Jó étvágyat kívánok!

Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával 4.50/5 (4 értékelés)

Izabela Ráczová (67 Recept)

Nagyon szeretek főzni, sütni,és befőzni. Ismerem a konyha titkait, örömét és a csalódásait is. Nagyon szeretek új recepteket készíteni.


Szólj hozzá!

A lap tetejére