Vörösboros sült csirkecomb karamellizált birsalmával
Hozzávalók:
A karamellizált birsalmához:
|
|
Elkészítés:
A csirkecombot megmossuk és szárazra töröljük. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk. A pirult szalonnát kiszedjük egy tálba, és a zsírjában hirtelen lesütjük a combokat. Azokat is kiszedjük a tálba.
A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és hozzáadjuk a pörcöket. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük vörösborral, majd összefőzzük.
Hozzáadjuk az elősütött combokat, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal és fedő alatt lassan készre sütjük a combokat. Közben fel-felöntjük a vörösborral.
A birsalmát megmossuk és meghámozzuk, majd felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd hagyjuk karamellizálódni. Hozzáadjuk a felkockázott birsalmákat, majd mikor már kezd a karamell ragadni a birsalmára, adunk hozzá egy kis vörösbort. Innentől pár pillanat alatt elkészül.
A birsalmának ropogósnak kell lenni nem pedig puhának!
Tésztával tálaltam de burgonyapürével vagy rizzsel is nagyon finom.
Jó étvágyat kívánok!