Főoldal / Sertés ételek / Sertésragu

Sertésragu

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sertésragu

Sertésragu

Hozzávalók:

  • 1 kiló sertés lapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • 3 nagy fej gomba
  • 15 deka zöldborsó
  • őrölt bors
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 2 deci tejföl

A körethez:

  • penne tészta
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:igen
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

A húst megmossuk és kockákra vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük.Hozzáadjuk az apróra vágott hagymakockákat és kicsit megpároljuk. Pirospaprikával megszórjuk és hozzáadjuk a kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd egy kis vízzel felöntjük.

Beletesszük az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd ha a hús már megpuhult hozzáadjuk a felszeletelt gombát és zöldborsót.
Együtt puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt.

A sertésragut a penne tésztával tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére