Főoldal / Tészta ételek / Fehérboros kéksajtos gombás tortellini

Fehérboros kéksajtos gombás tortellini

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fehérboros kéksajtos gombás tortellini

Fehérboros kéksajtos gombás tortellini

Hozzávalók:

  • 1 tasak gombás tortellini 
  • olíva olaj
  • póré hagyma
  • póréhagyma zöldje
  • petrezselyem zöld
  • bazsalikom levél
  • tej
  • trappista sajt
  • márványsajt
  • capri bogyó
  • mogyoró
  • chili paprika
  • őrölt fehér bors
  • őrölt fekete bors fokhagymával
  • oregano
  • fehér bor
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A póréhagymát karikára, a póréhagyma zöldjét, a petrezselymet, a bazsalikomot, a mogyorót apróra vágom.

A trappistát lereszelem, a chilit karikára vágom.

A tortellinit sós, olajos vízben megfőzöm.

Egy serpenyőben, melybe kevés olajat tettem, megdinsztelem a zöldségeket és a póréhagymát. Öntök hozzá tejet, és beleteszem a reszelt trappistát, a capri bogyót, és apróra vágott mogyorót, a chilit, fűszerezem, öntök bele fehér bort, és addig tartom a tűzön, állandó keverés mellett, míg egy lágy, krémes szószt nem kapok.

Tálaláskor a tányéra rakom a tortellinit, megpakolom a szósszal, rámorzsolom a márványsajtot, és bazsalikomlevéllel díszítem.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére