Oreo torta
Hozzávalók:A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel, és az olajjal sűrűre kikeverjük.
A két masszát összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojásos keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kapcsos 20-22cm-es tortaformába simítjuk és 170 fokon 30 percig sütjük.
Amikor kisült kihűtjük és vízszintesen 2 lapba vágjuk.
A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a mascarponet. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a 3/4 részét a pudingos krémbe forgatjuk. 6 db oreo kekszet összetörünk és a krémbe forgatjuk.
A krém felével összetöltjük a lapokat, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.
A csokoládét, a margarinnal és az olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk. Bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A félretett habbal és félbevágott oreo kekszekkel díszítjük.