Főoldal / Torták / Oreo torta

Oreo torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Oreo torta

Oreó torta

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • fél cs. sütőpor
  • fél dl olaj
  • 2 ek. víz
  • 2 dkg holland kakaópor

A krémhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dkg porcukor
  • 6 darab oreo keksz

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg margarin
  • fél deci olaj
  • 6 db oreo keksz
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, a vízzel, és az olajjal sűrűre kikeverjük.
A két masszát összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojásos keverékbe forgatjuk. Sütőpapírral bélelt, kapcsos 20-22cm-es tortaformába simítjuk és 170 fokon 30 percig sütjük.
Amikor kisült kihűtjük és vízszintesen 2 lapba vágjuk.

A pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, belekeverjük a mascarponet. A tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd a 3/4 részét a pudingos krémbe forgatjuk. 6 db oreo kekszet összetörünk és a krémbe forgatjuk.

A krém felével összetöltjük a lapokat, majd a maradék krémmel bevonjuk a tetejét és az oldalát. Hűtőbe tesszük dermedni.

A csokoládét, a margarinnal és az olajjal, vízgőz felett felolvasztjuk. Bevonjuk vele a torta tetejét és oldalát. A félretett habbal és  félbevágott oreo kekszekkel díszítjük.

Oreo torta 4.27/5 (11 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére