Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás karajszeletek

Fokhagymás karajszeletek

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fokhagymás karajszeletek

fokhagymas-karajszeletek

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli hosszú karaj
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

A páchoz:

  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 tk piros paprika

A hempergetéshez:

  • 15 dkg finomliszt

A sütéshez:

  • 7 dl étolaj

A körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 1 ek. margarin
  • 1,5 dl tej
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A karajt felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Mindkét oldalát besózzuk, és őrölt borssal megszórjuk.

A tojásokat, a tejfölt, a zúzott fokhagymát,és a piros paprikát összekeverjük egy tálban.
Beletesszük a hússzeleteket, lefedjük és egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

Sütéskor lisztbe mártjuk a bepácolt hús szeleteket és fedő alatt, felhevített étolajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és közepes darabokra vágjuk. Sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a vizet, majd margarinnal(vagy vajjal) és a tejjel összetörjük, pürésítjük.

A húst a burgonya körettel kínáljuk.

Fokhagymás karajszeletek 5.00/5 (1 értékelés)

Vass Lászlóné (270 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére