Főoldal / Szárnyas Ételek / Ropogós csirkeszárnyak

Ropogós csirkeszárnyak

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Ropogós csirkeszárnyak

Ropogós csirkeszárnyak

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 2-3 tk. só
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2-3 ek. olaj
  • 1 ek. friss reszelt gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. kukoricaliszt

A sütéshez:

  • 5-6 dl olaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan megsózzuk, jól bele is masszírozhatjuk.

A gyömbért, a zúzott fokhagymát és a szójaszószt egy tálba tesszük, adunk hozzá 1-2 evőkanál olajat, majd a csirkeszárnyakra öntjük, alaposan beleforgatjuk a húsokat és 1-2 órán át pihentetjük.

A lisztet és a tojást összekeverjük, beleforgatjuk a húsokat majd a kukoricalisztben is megforgatjuk.

Bő, forró olajban, több részletben kisütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot, majd azonnal, még melegen kínáljuk.

Ropogós csirkeszárnyak 4.50/5 (2 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére