Főoldal / Sertés ételek / Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival

Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival

Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéscomb
  • 5 dkg húsos szalonna ( kolozsvári vagy bacon)
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj vagy zsír

A körethez:

  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A vékony metélte vágott szalonnát egy mélyebb serpenyőben kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott húst és erős lángon lepirítjuk.
Ezután 2 dl vizet öntsünk alá, és fedjük le.

Amíg a hús puhul, a burgonyát hámozzuk meg szeleteljük 3-4 mm vastagra és egy éles kiskéssel óvatosan irdaljuk be, Bő forró olajban süssük szép pirosra.
A megsült burgonyát félretesszük.

Amikor a húsról elpárolgott a folyadék, zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal, és áthevítjük.
A fokhagymás aprópecsenyét a krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival 4.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére