Fokhagymás aprópecsenye csíkos krumplival
Hozzávalók:
A körethez:
|
|
Elkészítés:
A vékony metélte vágott szalonnát egy mélyebb serpenyőben kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd rádobjuk a megtisztított, kockákra vágott húst és erős lángon lepirítjuk.
Ezután 2 dl vizet öntsünk alá, és fedjük le.
Amíg a hús puhul, a burgonyát hámozzuk meg szeleteljük 3-4 mm vastagra és egy éles kiskéssel óvatosan irdaljuk be, Bő forró olajban süssük szép pirosra.
A megsült burgonyát félretesszük.
Amikor a húsról elpárolgott a folyadék, zsírjára pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk sóval, borssal, és áthevítjük.
A fokhagymás aprópecsenyét a krumplival és savanyúsággal tálaljuk.