Főoldal / Kelt tészták / Mini lángos paradicsomszósszal

Mini lángos paradicsomszósszal

 Mini lángos paradicsomszósszal

Mini lángos paradicsomszósszal

Hozzávalók:

A lángoshoz:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tk. só
  • 2 ek. olaj

A sütéshez:

  • olaj

A feltéthez:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 darab paradicsom
  • bors
  • oregano vagy bazsalikom

A tetejére:

  • reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lángoshoz langyosra melegítjük a tejet, belekeverjük a cukrot és az élesztőt. Meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztős tejet a sóval kevert liszthez adjuk, majd kidagasztjuk. Lekenjük olajjal, majd lefedve, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A paradicsomszószhoz kevés olajon megpirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, illetve a felkockázott paradicsomot. Addig főzzük közepes lángon, amíg sűrű paradicsomszósz lesz belőle, végül sózzuk, borsozzuk, oreganoval vagy bazsalikommal ízesítjük. Ha nagyon darabos, botturmixszal pürésítsük.

A lángos tésztájából olajos kézzel kisebb darabokat szakítunk majd 6-8 cm átmérőjű 1 cm vastag lepényekké formázzuk.
Felhevített serpenyőben, bő olajban mindkét oldalán 1-1 percig sütve arany színűre sütjük. A kisült lángosokat papírtörlőre szedjük, majd paradicsomszósszal megkenve, reszelt sajttal megszórva kínáljuk. (Vékonyra felszeletelt mozzarella sajtot is tehetünk a tetejére)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére