Főoldal / Levesek / Tejszínes szilvaleves

Tejszínes szilvaleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes szilvaleves

Tejszínes szilvaleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szilva
  • 1 dl tejszín
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 2 ek. cukor vagy méz
  • 3 szem összetört szegfűszeg
  • 1rúd fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipetnyi só
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és 6 dl vízzel felöntjük. Beletesszük a szegfűszeget a fahéjat és a sót.
Felforraljuk, majd botmixerrel összedolgozzuk. (Ha szükségesnek érezzük szűrjük át.)

Közben a pudingport simára keverjük a tejszínnel és egy pici vízzel, és a fazékba öntjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd folyamatosan kevergetve kiforraljuk.
A végén belereszeljük a citromhéjat, és hűtőszekrényben lehűtjük.
Hidegen tálaljuk.

A tetejét díszíthetjük tejszínnel, de akár tejszínhabbal is.

Egy ünnepi ebéd, kiadós főétele előtt is megállja a helyét.

Értékeld a receptet

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére