Főoldal / Levesek / Habart krumpli leves

Habart krumpli leves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Habart krumpli leves

Habart krumpli leves 2

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg krumpli
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2-3 db virsli
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors (ízlés szerint)
  • liszt
  • 1 dl tejföl (+ a tálaláshoz)
  • étolaj
Elkészítési idő:25 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktóz mentes:nem

Elkészítés:

Az olajjal, hagymával és paprikával pörkölt alapot készítünk, majd beletesszük a megpucolt és kockákra vágott krumplit és a felszeletelt zöldségeket. Kevés vizet aláöntve tovább főzzük, közben ízlés szerint fűszerezzük.

Amikor a krumpli és a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a karikákra vágott virslit, és felöntjük annyi vízzel amennyi levest szeretnénk. Ha felforrt behabarjuk.

Habarás: 1 tk. lisztet elkeverünk 1 dl tejföllel, majd egy evőkanálnyi levest keverünk hozzá (hő kiegyenlítés) és a leveshez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk.

Friss kenyérrel és tejföllel a tetején kínáljuk.

Habart krumpli leves 4.00/5 (3 értékelés)

Marcsi (641 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére