Főoldal / Sertés ételek / Törtburgonyával töltött sonka

Törtburgonyával töltött sonka

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Törtburgonyával töltött sonka

Törtburgonyával töltött sonka

Hozzávalók:

  • 12 szelet sonka
  • 20 dkg főtt sonka
  • 3 zsemle
  • 2 egész tojás
  • bazsalikom
  • majoránna
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • egy csipet gyömbér
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 5 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, tálba tesszük. A főtt sonkát húsdarálón ledaráljuk, és a zsemléhez adjuk. A hagymákat apróra vágjuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk, és szintén a tálba tesszük.Hozzáadjuk a tojásokat, befűszerezzük, és jól elkeverjük.

A  muffinforma mélyedéseit kiolajozzuk, majd kibéleljük a sonka szeletekkel. A mélyedéseket megtöltjük a töltelékkel, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd előmelegített sütőben készre sütjük.

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük, és a megsült töltött sonkával kínáljuk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére