Főoldal / Tészta ételek / Szicíliai két gombás spagetti fehérborral

Szicíliai két gombás spagetti fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szicíliai két gombás spagetti fehérborral

Szicíliai két gombás spaghetti fehérborral

Hozzávalók:

  • 15 dkg laskagomba
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld chilipaprika
  • 1 db piros chilipaprika
  • capri bogyó
  • petrezselyem
  • olíva olaj
  • főzőtejszín
  • citrom
  • vaj
  • fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • spagetti
  • piros chilipaprika díszítésnek
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát aprítom, a porét és chilit karikázom és újhagymát hosszában 2 cm-es darabokra, a gombákat, petrezselymet nagyobb darabokra vágom.

A tésztát sós vízben  megfőzöm.

Közben serpenyőben olívaolajon a hagymákat megpirítom, ráteszem a gombákat, caprit és a chilit, kevés vajat, fűszerezem, facsarok bele citromot, dinsztelem.

Öntök hozzá fehérbort és főzőtejszínt.

Készre párolom, rászórom a petrezselymet és az újhagymát, hozzákeverem a tésztát.

Tálalok, díszítem egy chilipaprikával.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére