Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 20 dkg csiperke gomba
- 10 dkg mirelit zöldbab
- 1 közepes vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk. házi paprikakrém
- 1 tk. házi ételízesítő
- 4 kicsi paradicsom
- 1 db paprika szeletelve
- 2 dl főzőtejszín
- 3 ek. tejföl
- friss zöldpetrezselyem
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- 2 ek. étolaj
|
Elkészítési idő: |
45 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
1500-2000 FT |
Vegetáriánus: |
nem |
Adagok: |
4 főre |
Gluténmentes: |
nem |
Nehézség: |
Egyszerű |
Laktózmentes: |
nem |
|
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt húst és picit átpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd a cikkekre vágott paradicsomot is és fűszerezzük.
A gombát és a zöldbabot is hozzáadjuk és együtt pároljuk tovább.
A tejszínt a tejföllel kikeverjük, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd leöntjük vele a zöldséges csirkét és hagyjuk készrefőni.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk, tálalásnál friss petrezselyemmel megszórjuk.
Jó étvágyat kívánok!
Vass Lászlóné (277 Recept)Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.