Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell

Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell

Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg mirelit zöldbab
  • 1 közepes vörös hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk. házi paprikakrém
  • 1 tk. házi ételízesítő
  • 4 kicsi paradicsom
  • 1 db paprika szeletelve
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 ek. tejföl
  • friss zöldpetrezselyem
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 2 ek. étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, rádobjuk a felszeletelt húst és picit átpirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, majd a cikkekre vágott paradicsomot is és fűszerezzük.
A gombát és a zöldbabot is hozzáadjuk és együtt pároljuk tovább.

A tejszínt a tejföllel kikeverjük, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd leöntjük vele a zöldséges csirkét és hagyjuk készrefőni.
Ízlés szerinti körettel kínáljuk, tálalásnál friss petrezselyemmel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tejszínes, gombás, zöldbabos csirkemell 3.86/5 (7 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére