Főoldal / Levesek / Korhely bableves

Korhely bableves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Korhely bableves

Korhely bableves

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab
  • 30 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg pulyka felsőcomb filé
  • 4-5 babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt köménymag
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • őrölt bors
  • kis csokor petrezselyem zöld
  • 3-4 evőkanál étolaj
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:igen
Nehézség:NormálLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós vízben, néhány babérlevéllel együtt feltesszük főzni. (nem nagy lángon!)
Közben feldaraboljuk kockákra a pulykahúst, és egy óra főzés után a babhoz adjuk. Fedő alatt tovább főzzük.

A zöldségeket is karikára vágjuk, és mikor a hús is kicsit főtt már, az edénybe tesszük. Ellenőrizzük a káposztát, ha túl savanyú kimossuk, akár több léből is. Ha túl hosszúak a szálak, vágódeszkán kicsit megvágjuk, könnyebben fogyaszthatóvá téve azt. Kóstolás után véglegesen befűszerezzük a levest. A savanyú káposzta hozzáadása előtt nem szabad, mert annak savanyúsága jelentősen változtat a végleges ízhatáson.

A petrezselyem zöldet is hozzáadva készre főzzük.

Friss kenyérrel kínáljuk.

Korhely bableves 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére