Főoldal / Kelt tészták / Fűszervajas bagett

Fűszervajas bagett

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Fűszervajas bagett

Fűszervajas bagett

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • kevés cukor
  • 2 evőkanál tejföl vagy kefir
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 20 dkg vaj
  • fokhagyma
  • zöldhagyma
  • petrezselyem
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A lisztet egy tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk.

Az élesztőt, és a langyos vizet a liszt közepébe tesszük, és hagyjuk, hogy felfusson. Belerakjuk a többi hozzávalókat, és jól összegyúrjuk. Ha kíván még egy kevés vizet, lehet hozzá adni. Tálban, letakarva bőven duplájára kelesztjük.

20 dkg vajat vagy margarint kikeverünk ízlés szerinti mennyiségű fokhagymával, sóval, zöldhagymával, petrezselyemmel vagy bármilyen zöld fűszerrel.

A tésztát kivesszük a tálból, újra átgyúrjuk, és annyi darabra vagdossuk, ahány bagettet szeretnénk csinálni. Minden darabot kinyújtunk, és megkenjük a fűszeres vajjal, feltekerjük, és kicsit hagyjuk, hogy a tepsiben újrakeljenek. A megkelt bagettek tetejét megkenjük egy felvert tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

Nem kell megijedni, sülés közben a vaj kiolvad, és ellepi a tepsiben a tésztát, de végére a tészta felszívja a vajat, és ropogósra sül!

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére