Főoldal / Levesek / Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Tejfölös rumos szőlő gesztenye krémleves

Hozzávalók:

  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 marék sült gesztenye
  • 2 ek cukor
  • vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • rum 
  • tejföl
  • főzőtejszín
Elkészítési idő:30 percFogyókúrás:nem
Költség:0-500 FTVegetáriánus:igen
Adagok:1 főreGluténmentes:igen
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szőlőt leszemezem, a gesztenyét megpucolom, és felteszem főni egy kevés vízben, cukrozom, fűszerezem.

Amikor már minden puhára főtt, félreteszek 1 gesztenyét és 4 szem szőlőt, a többit beöntöm egy keverőedénybe, hozzáadom a rumot és a tejfölt, botmixerrel összekeverem.

Tálaláskor ráteszem a félretett gesztenyét, és a szőlőszemeket, locsolok rá tejszínt..

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére