Főoldal / Torták / Csodapalacsinta

Csodapalacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csodapalacsinta

Csodapalacsinta

Hozzávalók:

  • 10-15 db előre megsütött vékony palacsinta 
  • 1 csomag vaníliás pudingpor 
  • 1 csomag csokoládés pudingpor 
  • 1 csomag puncsos pudingpor 
  • 1 üveg magozott meggybefőtt 
  • 1 csomag babapiskóta 
  • 1 főzet (4 személyes) kávé 
  • 1 db rumaroma 
  • 7 evőkanál kristálycukor 
  • fahéj ízlés szerint 
  • 1 liter tej 
  • cukrozott kakaópor ízlés szerint
Elkészítési idő:1óra 45 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát folpackkal kibélelünk.

A kávét a rumaromával összekeverjük, megmártogatjuk benne a babapiskótát, majd kirakjuk vele szorosan a tortaforma alját.

A vaníliás pudingport fél liter tejben, 3 evőkanál cukorral felfőzzük, és amikor már csak langyos, a piskótára kenjük.

A palacsintákat megtöltjük kakaóporral, és feltekerjük. Majd mint a kakaós csigákat feltekerjük, és a vaníliás pudingra helyezzük. Kívülről haladjunk befelé.

A csokis pudingot főzzük meg fél tejben 3 evőkanál cukorral, és simítsuk a palacsintákra.

A meggyet csöpögtessük le, és oszlassuk el a csokipuding tetején, majd szórjuk meg fahéjjal.

A puncsos pudingot főzzük fel a meggylével és 1 evőkanál cukorral. Ha langyosra hűlt simítsuk a meggyekre.

Hűtőben dermesszük ki, és ha kész, távolítsuk el a kapcsos tortaformát.

Úgy szeleteljük, mint a tortákat.

Tipp / megjegyzés:
A csodapalacsinta tulajdonképpen egy palacsintatorta, melyet ünnepi alkalmakra is elkészíthetünk.

Csodapalacsinta 5.00/5 (3 értékelés)

Fodor Emese (6 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére