Főoldal / Tészta ételek / Krumpligombóc

Krumpligombóc

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krumpligombóc

Krumpligombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyers krumpli
  • 50 dkg-főtt krumpli
  • 3 tojás
  • liszt
  • petrezselyemzöldje
  • ételízesítő
Elkészítési idő:1óra 15 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:igen

Elkészítés:

A nyers krumplit lereszeljük kis lukú reszelőn, hagyjuk állni, és a felesleges vizet leöntjük róla.

A főtt krumplit összetörjük.és összekeverjük a nyers krumplival sózzuk,beleteszünk petrezselyemzöldet ételízesítőt majd annyi liszttel keverjük össze, hogy olyan masszát kapjunk, ami nem esik szét.

Közepes méretű gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízben kifőzzük.

(ez nem fogy el egyszerre ami marad felolvasztott vajjal meglocsolom és lefagyasztom mikor fogyasztani szeretném gőz fölött melegítem vagy mikróban)

( előző este kiveszem a fagyról)

Értékeld a receptet

Vicuska1 (142 Recept)

Mondhatom, hogy a sütés-főzés a legfőbb hobby-m és a legkedvesebb időtöltésem, az internet felderítése, kertészkedés, kötés, sétálás melett. Szeretek a konyhában „alkotni”, újdonságokat kipróbálni, meg az otthonról hozott, már jól bevált, receptjeimet új oldalról megközelíteni, díszítés, illetve új dolgok hozzáadásával.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére