Főoldal / Hal ételek / Dunai halászlé fehérborral

Dunai halászlé fehérborral

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Dunai halászlé fehérborral

Dunai halászlé fehérborral

Hozzávalók:

Az alapléhez:

  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg apró hal

A halászléhez:

  • 1,5 kg ponty
  • 15 dkg házi őrölt paprika
  • 2 dl jó minőségű fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • hosszú metélt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGlutén mentes:nem
Nehézség:NormálLaktóz mentes:igen

Elkészítés:

Az alapléhez az apró halat a vöröshagymával együtt megfőzöm.

A halat ebből kifilézem, összezúzom, és visszateszem a hagymához. A pirospaprika egy részét hozzáadom, felöntöm vízzel, közben a halszeleteket a sóban állni hagyom.

A paradicsomot és a bort hozzáteszem. Ha kell, még paprikával megszórom.

Utoljára a halszeleteket teszem bele. 10 perc múlva kész. A halászlét hosszú metélttel tálalom.

Értékeld a receptet

Zsike54 (99 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére