

Frankfurti leves Marcsi konyhájából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A kelkáposztát megmossuk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. A krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Kevés olajon megpároljuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát, a kockára vágott krumplit, fűszerezzük, majd felöntjük vízzel.
Miközben a leves fő a virslit felkarikázzuk és elkészítjük a rántást. A lisztet kevés olajon világosra pirítjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd felöntjük hideg vízzel és simára keverjük. Besűrítjük vele a levest, majd hozzáadjuk a virslit is.
Végül hő kiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt és összeforraljuk.
Ízlés szerint plusz tejföllel kínáljuk.
Én is így szeretem. Persze kísérletezni mindig lehet és kell is. Ennek a levesnek legalább két tucat változata van és szinte mind jó.
Kedves Greg! Köszönöm a hozzáaszólást
Én is találkoztam már olyan frankfurti levessel, amiben nincsen burgonya, de van benne répa és kolbász is
Az is nagyon finom volt
Koszonom az otletet…epp elbizonytalanodtam a leves-temaban es megfozom annyi kulonbseggel,hogy pulykkolbaszt karikazok bele…
Kedves Ágota! Pulyka kolbásszal is nagyon finom lesz
Bocsanat…pulyka-kolbaszt akartam irni …kedves Marcsi,segitettel a holtpontrol elmozdulni…es art hissed,hogy komennyel fogom izesiteni,amugy is gulyas-jellegu a leves,,,,koszonom!