Főoldal / Levesek / Frankfurti leves Erzsike konyhájából

Frankfurti leves Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Frankfurti leves Erzsike konyhájából

Frankfurti leves Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 ek. sertészsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. pirospaprika
  • 1 tk. köménymag
  • 4 db burgonya
  • 1 db kelkáposzta (közepes)
  • 2 pár frankfurti virsli
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 175 g tejföl
  • 1 púpozott ek. liszt
  • kb. 2 l víz
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.

A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.

Hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.

Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és 2 perc alatt összefőzzük.

Jó étvágyat kívánok!

Értékeld a receptet

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére