Főoldal / Levesek / Palócleves II

Palócleves II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Palócleves II

Palócleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 3-4 db krumpli
  • 30 dkg zöldbab
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • őrölt köménymag
  • őrölt bors
  • 3 db babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 tk liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • olívaolaj
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst kisebb kockákra felvágni. A zöldségfélét ízlés szerinti méretűre felkockázni. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágni.

Egy fazékba olajat önteni, és elkezdeni párolni a vöröshagymát.

Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadni a húst, majd pár perc múlva a feldarabolt zöldségeket, és a fokhagymát is.

Így együtt párolni pár percig, majd megszórni pirospaprikával és felengedni annyi vízzel, hogy jól ellepje.

Ízlés szerint fűszerezni, majd félpuhára főzni.

Ekkor hozzáadni a zöldbabot is,(fagyasztott zöldbabból is készíthetjük) és tovább főzni.

Végül beletenni a kockára vágott krumplit, és puhára főzni.

Közben a tejfölt simára keverni a liszttel.

Amikor már minden hozzávaló teljesen megpuhult, a tejfölös-lisztes keveréket belecsorgatni a levesbe.

Jól kiforralni és pár percig még főzni.

Palócleves II 5.00/5 (2 értékelés)

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére