Főoldal / Egytálételek / Székelykáposzta Marcsi konyhájából

Székelykáposzta Marcsi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Székelykáposzta Marcsi konyhájából

Székelykáposzta Marcsi konyhájából

Hozzávalók:

  • 15 deka füstölt szalonna
  • 1 kiló savanyú káposzta
  • 1 közepes hagyma
  • piros őrölt paprika
  • só, bors
  • 1 kiló lapocka
  • 2 deci tejföl
  • 2 kanál liszt
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:1000-1500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:4 főreGluténmentes:nem
Nehézség:EgyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, majd a zsírjára kisütjük. A hagymát felkockázzuk, és a szalonna zsírjában üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, megszórjuk egy kiskanál pirospaprikával, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel, és addig főzzük, míg a hús félpuha nem lesz.

Amikor a hús már félig megfőtt, hozzáadjuk a savanyított káposztát és együtt puhára főzzük.
Amikor megpuhult a káposzta és a hús is akkor a tejfölös liszttel behabarjuk.

Puha kenyérrel, és ízlés szerint tejföllel tálaljuk.

Székelykáposzta Marcsi konyhájából 5.00/5 (1 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére