Főoldal / Torták / Szilvás máglyarakás torta

Szilvás máglyarakás torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvás máglyarakás torta

Szilvás máglyarakás torta

Hozzávalók:

  • 1 db kalács vagy 3-4 db zsemle
  • 4 tojás
  • kb. 4 dl tej
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl szilvalekvár (házi)
  • 10-15 dkg darált dió
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • vaj (a tál kikenéséhez)

A tetejére:

  • kb. 30-40 dkg szilva
  • 2 ek. fahéjas cukor
Elkészítési idő:45 percFogyókúrás:nem
Költség:500-1000 FTVegetáriánus:igen
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:Nagyon egyszerűLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Egy hőálló tálat/tortaformát kivajazunk vagy kibéleljük sütőpapírral. A darált diót elkeverjük 1 ek. cukorral, a reszelt citromhéjjal és kevéske fahéjjal.

A tejet felforraljuk a vaníliás cukorral és 3 evőkanál cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját fehéredésig habosítjuk 5 dkg evőkanál cukorral, majd apránként hozzákeverjük a langyosra hűlt tejet.

A kalácsot felszeleteljük, majd a felét hirtelen megmártjuk a vaníliás tojásos tejben és a tortaforma aljába sorakoztatjuk, jó sorosan egymáshoz. Megkenjük a szilvalekvár felével és megszórjuk egy marék beízesített darált dióval.

Rápakoljuk a maradék megmártott kalácsot. HA maradt még a tejes keverékből óvatosan locsoljuk a tetejére.

Megkenjük szilvalekvárral. megszórjuk a maradék dióval majd a tetejét kirakjuk felszeletelt szilva gerezdekkel. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
Ezalatt a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük és habzsákba töltjük.

A máglyarakás tortát kivesszük a sütőből, körben megdíszítjük fehérje habbal, és a szilvák tetejét óvatosan megszórjuk kevés fahéjas cukorral.
Visszatesszük alacsonyabb hőfokra, míg a hab szép színt nem kap.

Értékeld a receptet

Marcsi (597 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére