Főoldal / Szárnyas Ételek / Töltött padlizsán II

Töltött padlizsán II

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Töltött padlizsán II

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg pulyka darált-hús
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • Só, bors,majoranna, pirospaprika… (ízlés szerinti fűszerek)
  • 1/2 bögre rizs (vagy 1 főzőtasakos)
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 20-25 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A két padlizsánt hosszában kettévágunk, kivájjuk a közepét, kicsit megsózzuk.

Egy kis fej hagymát  apróra vágunk, majd kevés olajon megdinszteljük.Fűszerezzük, és hozzáadjuk a 30 dkg pulyka darált-húst.

Amikor a hús kifehéredett belekockázzuk a padlizsán kivájt belső részét is,és  együtt főzzük tovább.

Közben megfőzzük a rizst, és a kész húsos töltelékhez keverjük. Megtöltjük a padlizsánokat, és alufóliával bélelt tepsibe egymás mellé helyezzük őket. Ha a töltelékből kimarad, akkor mellé tesszük egy halomba a fóliára.

A töltött padlizsánt megöntözzük a tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Gyorsan elkészíthető ízletes ebéd vagy vacsora, melyet a saját szánk íze szerint fűszerezhetünk. Készíthetjük akár fokhagymásan is, vagy pörköltesen.

Értékeld a receptet

Joó Ibolya (71 Recept)


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére