Erdélyi savanyú csorba
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajban megdinsztelem, beleteszem a megreszelt zöldségeket ( lehet karikákra is vágni ) meghintem pirospaprikával, beleteszem a kockára vágott csirkemellet, a paprikát, és felöntöm 2-2,5 l vízzel.
Fűszerezem és puhára főzöm.
A lestyánt apróra vágom és a leveshez adom.
Egy nagyobb tányérba a tojássárgákat csomómentesre keverem a tejszínnel és hozzáöntök 2 merőkanálnyi forró levest. Beleöntöm a még forrásban lévő levesbe, összeforralom.
Tárkonyecettel, ecettel, savanyú káposzta levével vagy citromlével enyhén savanyítom.
A kimaradt tojásfehérjét megsütve, kockákra vágva a leveshez lehet adni levesbetétként.