Narancskrémes torta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat szét választom a fehérjét 1 kanál cukorral kemény habbá verem.A sárgáját a maradék cukorral, vízzel, olajjal kihabosítom.
A tojás fehérjét és sárgáját óvatosan összekeverem, és hozzáadom a sütőporos lisztet.
Kis méretű tepsit sütőpapírral kibélelek, és azon sütöm a lapokat.160-170 fokon megsütöm.
A második lappal is ugyanez az eljárás. A csokis lapot is így készítem, de a diót és a kakaóport a lisztel együtt teszem bele.
A pudingot a tejjel és a cukorral megfőzöm, a narancs levét is belefőzöm. A tejszínt habbá verem és a már langyosra hűlt pudinggal összekeverem.
Ezzel a lapokat megtöltöm a kihűlt piskóta lapokat.
Kicsit kifolyik a krém a szélére, de amikor megdermed vékonyan le lehet vágni. 1-2 órára hidegre teszem.
A csokoládét gőz felett az olajjal és a vajjal felolvasztom.
Amikor a torta kihűlt, leöntöm olvasztott csokoládéval a tetejét, és vissza teszem a hidegre.
A tojás fehérjét gőz felett a cukorral és narancs levével kemény habbá felverem, és ezzel a habbal díszítem a torta tetejét.