Főoldal / Sertés ételek / Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival

Hozzávalók:

A lecsós krumplihoz:

  • 2 kiló krumpli meghámozva, felszeletelve
  • 4-5 fej hagyma, karikára
  • 4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4-5 db lecsópaprika
  • 6-7 db közepes paradicsom, felkarikázva

A rozmaringos csülökhöz:

  • 2 sertés csülök kicsontozva
  • 1 fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • mustár
  • kevés étolaj
  • 2-4 szál rozmaring
  • 1 pohár sör
Elkészítési idő: több mint 2 és fél óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A lecsós krumpli elkészítése:

A hozzávalókat sütőtálba, vagy tepsibe halmozzuk. Zsiradékra nincs szükség!
A krumplival kezdjük. Sózzuk meg kicsit, őröljünk borsot rá. Jöhet a hagyma, a fokhagyma, majd a paprika, végül a paradicsom. Erre is tegyünk egy kis sót, borsot, aprítsuk rá a zöld fűszereket, majd mehet az egész a sütőbe. Ha nincs teteje a tálnak, fóliázzuk le. A fólia alatt közép meleg sütőben 1 óráig sülhet. A fóliát, csak a legvégén kell levenni, és így is pirulhat kicsit.

A csülök elkészítése:

A kicsontozott csülköt sóval, borssal, mustárral, esetleg őrölt pirospaprikával bedörzsöljük, fokhagymával megtűzdeljük, a bőrét beirdaljuk. A bőrét ne sózzuk, csak a vágatokba tegyünk belőle. Tapasztalatom szerint ropogósabb lesz, ha nem kerül rá só. A tepsibe bőrével felfelé helyezzük, rozmaring szálakat teszünk mellé, majd lefóliázva sütőbe tesszük. A csülök nagyságától függően 2-3 óráig kell sülnie. A vége felé, a fóliát levesszük, sörrel időnként meg-meg öntözzük, így roppanósabb lesz a bőre. A rozmaring, a fólia alatt együtt sütve átadja aromáját a húsnak, így kitűnő ételt kapunk.

A már elkészült lecsós tepsis krumplival tálaljuk. Egyszerre is süthetjük, de a krumpli lényegesen korábban kész lesz.

Mentés

Mentés

Rozmaringos csülök, lecsós krumplival 5.00/5 (1 értékelés)

Gasztropajti (71 Recept)

Gyakorlott hobbiszakács vagyok, blogtulajdonos. Imádok sütni - főzni, állítólag tudok is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére