Epres túrókrém torta
Hozzávalók:20-22 cm-es tortaformához A piskótához:
A krémhez:
A tetejére:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a kakaóporral és a sütőporral elkevert lisztet.
Végül, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük,(kb. 15-18 perc) majd a formában hagyjuk kihűlni.
A krémtúrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom levét és héját, valamint a tejfölt és a joghurtot tegyük egy tálba és keverjük össze.
A vizet forraljuk fel, majd oldjuk fel benne a zselatint. Kevergessük, amíg langyosra hűl, majd öntsük a túrós krémhez és keverjük el alaposan. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként, forgassuk a túrós krémbe.
A kihűlt piskótalapot vegyük ki a formából, húzzuk le az aljáról a papírt, majd helyezzük vissza a tortaforma aljába.
Simítsuk rá a túrókrémet, majd tegyük a hűtőbe, amíg kicsit megszilárdul. Ez idő alatt készítsük el az epres réteget.
Az epret mossuk meg, majd vágjuk méretétől függően 4-6 cikkre.
A megpucolt epret, a cukorral, a vízzel és a zselatinnal együtt tegyük egy kisebb lábosba, majd pár perc alatt melegítsük össze, de csak addig, míg a zselatin felolvad. Az eper lehetőleg ne nagyon essen szét. Hagyjuk langyosra hűlni, majd kanalazzuk a torta tetejére szépen egyenletesen, és tegyük vissza a hűtőbe 2-3 órára vagy egy egész éjszakára.
Tálalás előtt a torta tetejét, tejszínhabbal, friss eperrel és csokoládé forgáccsal díszítsük.
Tipp / megjegyzés:
Gyorsabban tudunk dolgozni, ha a fagyasztóba tesszük hűlni a tortát az epres réteg elkészítése előtt, így hamarabb megköt.