Főoldal / Egytálételek / Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

paradicsomos húsgomboc 3

Hozzávalók:

  • 1,5 liter paradicsomlé,vagy vízzel felhígított sűrített paradicsom
  • 60 dkg darált sertéshús
  • 8 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • zeller zöld
  • ízlés szerint cukor vagy édesítőszer
  • só,bors,majoránna,pirospaprika
  • a rántáshoz kevés olaj,liszt
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk,majd felöntjük épp annyi vízzel, hogy ellepje.
Ha forr lezárjuk alatta a gázt,és hagyjuk hogy felszívja a vizet.(így lesz félpuha) Félretesszük,hogy kihűljön.

Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, tojással, apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával és a fűszerekkel.(Só, bors, majoranna, pirospaprika)
Gombócokat formázunk belőle,és félretesszük egy tálcára.

Egy lábosban a paradicsomlét a zeller-zölddel feltesszük melegedni ízlés szerint cukrot és sót adunk hozzá.
A húsgombócokat a forrásban lévő, de a tűzhelyről félrehúzott paradicsomszószba tesszük.

A tűzhelyre visszatéve alacsony fokozaton addig főzzük, amíg a húsgolyók megpuhulnak.
(Ilyenkor kevergetni nem szabad,ha nagyon muszáj, rázogatni lehet az edényt óvatosan.)

Ha a gombócok elkészültek, kiszedjük őket egy tálba.
(Arról hogy elkészült-e a gombóc a legkönnyebben úgy tudunk meggyőződni,hogy egyet kiveszünk a lábosból és kettévágjuk.)

Rántást készítünk: kevés olajon lisztet pirítunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a pirospaprikát, felöntjük a lábosból kivett 1merőkanál paradicsomlével és egészen kicsi vizet is teszünk, hozzá csomómentesre keverjük,majd a lábosba önjük,és pár perc alatt összeforraljuk a többi paradicsomlével.
Visszatesszük bele a húsgombócokat.

Akár így magában is fogyasztható,de tálalhatjuk főtt burgonyával, vagy kenyérrel is.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére