Meggyleves

Hozzávalók:
- 1 kg meggy
- 1 rúd fahéj
- 2-3 szem szegfűszeg
- 1 citrom reszelt héja
- kb. 10 dkg barna cukor vagy kristálycukor
- 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
|
Elkészítési idő: |
20 perc |
Fogyókúrás: |
nem |
Költség: |
500-1000 FT |
Vegetáriánus: |
igen |
Adagok: |
4 főre |
Glutén mentes: |
igen |
Nehézség: |
Nagyon egyszerű |
Laktóz mentes: |
igen |
|
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (fahéj,szegfűszeg,citromhéj) majd elkezdjük melegíteni.
Amikor forrni kezd, egy keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük benne a pudingport, majd visszaöntjük a lábosba és összeforraljuk, hogy krémes állagú legyen.
Tejszínhab rózsával tálaljuk.
Marcsi (681 Recept)Üdvözöllek kedves látogató.
Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója.
Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.