Főoldal / Levesek / Meggyleves

Meggyleves

Meggyleves

meggyleves

Hozzávalók:

  • 1 kg meggy
  • 1 rúd fahéj
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 10 dkg barna cukor vagy kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás vagy tejszínes pudingpor
Elkészítési idő: 20 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: igen
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktóz mentes: igen

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket (fahéj,szegfűszeg,citromhéj) majd  elkezdjük melegíteni.

Amikor forrni kezd, egy keveset kiveszünk a levéből, elkeverjük benne a pudingport, majd visszaöntjük a lábosba és összeforraljuk, hogy krémes állagú legyen.

Tejszínhab rózsával tálaljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére