Főoldal / Hal ételek / Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Hozzávalók:

A fűszeres harcsafiléhez:

  • 2 db harcsafilé (kb. 25 dkg-os)
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tk. friss kakukkfű (v. szárított)
  • 1 mk. halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

A hagymamártáshoz:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 2000-2500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk két egyforma darabra. Ezután helyezzük a tészta alsó felére a befűszerezett harcsaszeletet, majd kenjük rá a fűszeres krémsajt felét.

Ezután a tészta szélét kenjük körbe a felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával nyomkodjuk alaposan le, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül kenjük le a felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe. (a másik halszelettel is így járjunk el) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, majd a levet forraljuk a felére. Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze. Végül öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett, sűrítsük be. (ízlés szerint az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz)

Tálaláskor a leveles tésztában sült harcsafilét a hagymamártással kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (321 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


9 Hozzászólások

  1. order acarbose 25mg online pill acarbose 25mg buy griseofulvin 250mg generic

  2. order florinef 100 mcg online cheap aciphex uk order loperamide 2 mg online

  3. prasugrel 10 mg sale buy chlorpromazine no prescription tolterodine 1mg generic

  4. ferrous uk ascorbic acid cost buy sotalol 40mg generic

  5. latanoprost for sale online order xeloda 500 mg sale rivastigmine 6mg cost

  6. vasotec 10mg without prescription purchase doxazosin generic buy lactulose generic

  7. buy betahistine 16mg pills buy generic haloperidol over the counter buy generic probenecid for sale

  8. omeprazole order online buy lopressor cheap order lopressor 50mg online

  9. cenforce order online order naprosyn generic buy chloroquine for sale

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére