Főoldal / Hal ételek / Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Krémsajtos-fűszeres harcsafilé leveles tésztában hagymamártással

Hozzávalók:

A fűszeres harcsafiléhez:

  • 2 db harcsafilé (kb. 25 dkg-os)
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tk. friss kakukkfű (v. szárított)
  • 1 mk. halfűszerkeverék
  • őrölt színes bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 cs. leveles tészta
  • 1 kisebb tojás a lekenéshez

A hagymamártáshoz:

  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 dl fehérbor
  • 3 dl víz
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 1 db zöldségleves kocka
  • őrölt fehér bors
Elkészítési idő:1 óraFogyókúrás:nem
Költség:2000-2500 FTVegetáriánus:nem
Adagok:2 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

A harcsafilére csepegtessük rá a citromlevet, majd sózzuk, ízlés szerint szórjuk meg a halfűszerkeverékkel, és hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.

A mascarponét keverjük simára ízlés szerinti mennyiségű sóval (arra figyeljünk, hogy a halat már besóztuk) őrölt színes borssal, és az apróra vágott kakukkfűvel.

Az előnyújtott leveles tésztát csavarjuk ki a papírból, majd vágjuk két egyforma darabra. Ezután helyezzük a tészta alsó felére a befűszerezett harcsaszeletet, majd kenjük rá a fűszeres krémsajt felét.

Ezután a tészta szélét kenjük körbe a felvert tojással, hajtsuk rá a szabadon maradt tésztát, majd az ujjunkkal, végül pedig egy villával nyomkodjuk alaposan le, nehogy sütés közben szétnyíljon. Végül kenjük le a felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe. (a másik halszelettel is így járjunk el) Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, majd a levet forraljuk a felére. Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé. Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze. Végül öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre, és állandó kevergetés mellett, sűrítsük be. (ízlés szerint az elkészült mártást egy szitán át is szűrhetjük, akkor sokkal selymesebb lesz)

Tálaláskor a leveles tésztában sült harcsafilét a hagymamártással kínáljuk.

Értékeld a receptet

Gizi (309 Recept)

Szeretek sütni-főzni, és sokat kirándulni.Több évtizede sertepertélek a konyhámban kisebb, nagyobb sikereket elérve. Mára már szenvedélyemmé vált a sütés-főzés, így minden nap valami finomsággal kényeztetem a családomat, és a barátaimat. Szeretem a hagyományos, magyaros ételeket, de szívesen kipróbálok számomra új, és különleges ízvilágot is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére